fredag 12 januari 2024

Lasse Didings Fejsbok



Lasse Diding, vars livshistoria jag skrivit om tidigare här på bloggen, har också gett ut en samling av de inlägg han gjorde på Facebook under åren 2014-2017 i en bok med titeln Fejsbok. En egocentrikers infall eller  I huvudet på en hotelldirektör.

För det är som hotelldirektör i Varberg han skaffat sig den förmögenhet som gjort att han kunnat vara inflytelserik egocentriker i det lilla Varberg.

Fadern, en än större egocentriker uppenbarligen, formade de ekonomiska förutsättningarna för Lasse att kunna skapa sitt Leninpris, samla ihop ett Jan Myrdal-bibliotek och designa ett Hotell Havanna som charmat sydamerikaner och besökts av Che Guevaras dotter.

En gigantisk boksamling och konflikter med hemstadens borgerliga politiker kring statyn Med handväskan som vapen präglar också hans liv och har bidragit till att denna Lenin-beundrande kommunist blivit en vida populär omstörtare av givna sanningar. Nu har han som nybliven 70-åring börjat ta det lite lugnare, men än finns projekt att arbeta vidare med, bland annat ett kloster i Italien som fungerar som ett kulturcentrum.

Fascinerande person!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar